Koffiemiddagen in Grevenbicht

8 februari 2024
De eerstvolgende koffie 'plus' middag in het Podiumkerkje van Grevenbicht zal zijn op donderdagmiddag 21 maart. Even opletten dus, deze keer niet op dinsdag. In april is het wel weer gewoon de derde dinsdag van de maand, dus 16 april. In februari is er geen koffiemiddag. 

In maart zal Pastoor Houwman uit Born, die ook verantwoordelijk is voor Grevenbicht, op uitnodiging van ds. Leeffers op onze koffiemiddag aanwezig zijn. Hij komt iets vertellen over de Pinksterprocessie en ook zullen de schilderijen die Hennie van der Steeg als kruiswegstaties schilderde dan te zien zijn. Mooi om te merken dat we ontdekken hoe we als christenen uit verschillende tradities door elkaar geinspireerd kunnen worden. 

Op 16 april zal Crit Peeters uit Grevenbicht vertellen over wat we weten over Jacob Peekel. Dat is een tragische geschiedenis die met Grevenbicht verbonden is geraakt. Jacob Peekel was een Joodse man, die als enige van zijn familie de tweede wereld oorlog had overleefd. Hij woonde in Maastricht. Kort na de oorlog is zijn lichaam aangespoeld op de Koewei in Grevenbicht. Hij is begraven bij de Jodenberg. Ds. Van de Ende van de Protestantse Gemeente in Grevenbicht heeft de begrafenisplechtigheid geleid. Men neemt aan dat Jacob Peekel zichzelf heeft verdronken in de Maas in Maastricht. 

U bent van harte welkom op beide koffiemiddagen. 

Ton Dorrestijn

terug