Kerstverhaal bereikt velen

Woensdag 22 december 2021
Het was natuurlijk anders dan gehoopt. Op het allerlaatste moment werd duidelijk dat publiek toch niet aan kon schuiven bij de kerstmiddag met verhaal en muziek. Maar dan blijkt hoe fijn het is dat er via ‘kerkdienst gemist’ kan worden uitgezonden vanuit de kerk. Er was dan wel geen ‘live’ publiek, maar er kwamen talloze reacties van mensen die via een beeldscherm met ons verbonden waren. Er kwamen zelfs reacties uit Belgrado!

Bert Stuij vertelde zijn nieuwe verhaal ‘de bomen van Efrata’. Het verhaal is deels gebaseerd op een Mashal, een joodse gelijkenis, en voor een ander deel op een eeuwenoude legende uit de Oosterse kerk. In het verhaal blijkt een uit liefde geplante boom een tijdloze boodschap te hebben.

Het verhaal werd afgewisseld door prachtige vierstemmige liederen door een vocaal kwartet, met daarin Rianne Spa, Melanie Oort, Jan Stolk en Theo Zwartkruis. Aan de piano zat Marnix van Gurp. Aan de knoppen zat Emma de Koning, en als iets uitsluitend digitaal is, dan is dat heel belangrijk.

Mocht u nog van deze middag willen genieten, volg dan deze link.
  
Mede namens het vocaal ensemble – Bert Stuij
terug