Kerk op schoot op Palmzondag

Woensdag 5 april 2023
Op 2 april, op Palmzondag, was er weer Kerk op schoot. Er waren die middag wel 12 kinderen aanwezig, samen met hun ouders en grootouders.
Natuurlijk was het thema deze keer het verhaal van Palmzondag. Het ging over Jezus die op een ezel naar de stad Jeruzalem ging. Om dat zelf ook te ervaren mochten de kinderen allemaal om de beurt op het hobbelpaard hobbelen. Daarna legden we jassen en kleden op de grond waar de ezel overheen mocht lopen en ook kregen de kinderen takken om mee te zwaaien.
Jezus leek wel een koning! En daarom mochten de kinderen ook even een kroon op hun hoofd. Vervolgens vormden de aanwezige volwassenen twee rijen waar de kinderen tussendoor mochten lopen. En tot slot was er voor ieder kind een Palmpasenstok om mee naar huis te nemen.
Dominee Beer heeft zitten genieten van al die vrolijke kindertjes. We hebben natuurlijk ook weer veel liedjes gezongen, die begeleid werden door Doetien Benz op haar accordeon.
Door mijn vakantie was ik vergeten om een fotograaf te vragen, maar gelukkig wilde onze Ruben wel foto’s maken, zodat iedereen een beetje kan meegenieten van deze viering van Kerk op schoot.
De volgende keer is op zondagmiddag 11 juni, om 15 uur in de Johanneskerk.
Ds. Jolien Leeffers


terug