Kerk op Schoot

Maandag 9 oktober 2023
Op zondagmiddag 8 oktober was er weer Kerk op Schoot in de Johanneskerk in Sittard. Er waren 10 jonge kinderen, samen met hun ouders, een grote zus, en een oma. Iedereen die dat wilde mocht even knuffelen met ds. Beer. Het ging tijdens deze viering over het verhaal dat Jezus vertelde over de zaaier. We bekeken zaadjes, stopten een bolletje in een potje met aarde, we vlogen als vogels rond door de kerk. We bekeken een bak met onkruid en legden een steen op de aarde in ons potje. Die moet er thuis natuurlijk wel weer afgehaald worden, want anders kan het plantje niet gaan groeien.
Gelukkig is er bij de boer die het zaad heeft gezaaid ook echt graan opgekomen. Iedereen kreeg zo’n korenaar. We zagen de korreltjes die daar aanzitten. Die moeten gemalen worden bij de molen, en daarvoor was wind nodig. Die wind konden we even voelen bij de ventilator. De kinderen kregen allemaal een papieren molentje wat ze zelf mochten laten draaien. Vervolgens bekeken we het meel waarvan de bakker broodjes kan bakken. Dat had ds. Jolien voor deze keer ook gedaan, dus iedereen kon een broodje proeven.
Bij ieder onderdeel van het verhaal werd een liedje gezongen en daarbij werden we begeleid door Marnix van Gurp op de piano. Irene van Gurp maakte ondertussen heel veel foto’s. Daardoor kan iedereen een beetje meegenieten.
Dit waren voor deze keer de ingrediënten van een geslaagde viering met dominee Beer. De volgende keer is op zondagmiddag 10 december om 15 uur in de Johanneskerk.
Ds. Jolien Leeffers


 
terug