Kerk op Schoot

Maandag 19 juni 2023
Op zondagmiddag 11 juni was er weer Kerk op schoot. Acht jonge kinderen kwamen allemaal met één van hun ouders naar de Johanneskerk, waar ds. Beer al op hen zat te wachten. De kleine Sophia (18 maanden) was deze keer voor het eerst en zij had naast haar moeder ook haar oma meegenomen.
Het verhaal ging over Abraham en Sara. Deze twee oude mensen luisterden naar God en gingen op reis naar een ver land. Dat deden wij dus ook. Ieder kind had z’n rugtas meegenomen en zo volgden we een route met gele pijlen door de kerk.
God had Abraham en Sara ook verteld dat ze een kindje zouden krijgen. Om te weten hoeveel kinderen er nog zouden volgen telden we zandkorrels op onze hand en keken we in een kijkdoos naar de lichtjes van de sterren. Het zand en de sterren waren niet te tellen, zoveel! Na de lange reis kwamen Abraham en Sara in hun nieuwe land en daar gingen ze wonen in een tent. Ook wij hebben een tentje opgezet in de kerk.
Natuurlijk zongen we liedjes die pasten bij het verhaal. We werden daarbij begeleid door Julian Leeffers op z’n gitaar. En Ditte den Oude had zich ’s morgens na de kerkdienst aangeboden als fotograaf voor deze viering. Op die manier kan iedereen achteraf een beetje meegenieten van deze Kerk op schoot.
Het verhaal eindigde met de geboorte van Izaäk, dat was een feest voor Abraham en Sara. De kinderen mochten allemaal even een pop vasthouden, waarbij je kon merken dat sommigen daar wel ervaring mee hadden. We sloten de viering af met een gebedje en daarna was er voor iedereen wat lekkers te eten en te drinken.
De volgende viering van Kerk op schoot is meteen na de zomervakantie, op zondag 27 augustus om 15.00 uur in de Johanneskerk.
Ds. Jolien Leeffers
terug