Joods koken op 10 november

24 oktober 2023
Dit winterseizoen zijn er twee Joodse kookavonden gepland. Ze vinden plaats in huiselijke sfeer. De eerste avond wordt gehouden op vrijdag 10 november aanstaande. Mocht u mee willen doen, dan kunt u zich opgeven bij Gerdien Zwartkruis of Bas van Dongen.

Op 10 november behandelen we het onderwerp Jom Kippoer, de grote verzoendag. Het thema verzoening is sowieso uiterst actueel, in deze tijd van oorlog tussen Palestijnen en Israel. Alvast kondigen we graag aan dat we op vrijdag 22 maart 2024 de Joodse leefregels als thema hebben gekozen.

Tijdens de Joodse kookavond sta je zelf achter pannen om een onderdeel van de Joodse maaltijd te bereiden Tegelijk leer je een aspect van de Joodse cultuur kennen. Bij de onderwerpen proberen we aan te sluiten bij de actualiteit van het moment.

Omdat er flink gewerkt moet worden om een mooie maaltijd op tafel te brengen is de start om 19.15 uur bij Bas en Ineke van Dongen, Molenweg 42 te Sittard. Er is ruimte voor twaalf deelnemers. Vind je het leuk om een keer mee te doen meld je dan aan bij Gerdien Zwartkruis (06 45295758) of bij Bas van Dongen (06-40779340). Je kunt ook een mailtje sturen naar Bas van Dongen (basvandongen1953@gmail.com). De avond is altijd snel vol. Dus wees er op tijd bij, en helaas geldt: ”vol is vol.”

Gerdien Zwartkruis en Bas van Dongen.
 
terug