Jongvolwassenen vieren de Bijbel

Zondag 12 maart 2023
Een groep jongvolwassenen van onze kerk, ook wel bekend als Young PGMBD, startte op vrijdag 10 maart met een eigen Bijbelcursus. De cursus 'Vieren' wordt aangeboden door de PKN en biedt een kennismaking met het christelijke geloof door de verschillende christelijke feestdagen te behandelen.
  
In de kelder van de Johanneskerk was tijdens de eerste bijeenkomst de Veertigdagentijd het onderwerp. De Veertigdagentijd gaat vooral om verdiepen en bezinnen. Om hier zelf over na te denken, werd er een opdracht gedaan waarbij iedereen voor zichzelf opschreef wat zijn/haar verleidingen zijn of andere zaken die kunnen afleiden in het dagelijkse leven. Uiteindelijk werden deze papiertjes symbolisch door de papierversnipperaar gehaald om het daarmee in het vervolg anders te gaan aanpakken. In het cursuspakket werd Mattheüs 4:1-11 over de verzoeking van Jezus in de woestijn aangegeven als Bijbeltekst en deze werd beluisterd in de straattaalvertaling door De Torrie van Mattie. Deze moderne versie van 'de battle in de woestijn' viel wel in de smaak, want in een nieuwer jasje "nam de duivel Jezus mee naar een kapot hoge berg". Er werd ook een filmpje bekeken, behorend bij de cursus waarin verschillende deskundigen aan het woord komen over het betreffende onderwerp. De liefhebber kan zelf eens een kijkje nemen op: cursusvieren.nl. De warme thee met koekjes ontbraken deze avond niet en als afsluiting werd er geluisterd naar het lied ‘40 Days’ van Matt Maher. Het was een fijne, gezellige en interessante avond met goede gesprekken.
  
Gespreksleider dominee Jolien Leeffers en Emma de Koning hadden de bijeenkomst voorbereid en doen dat ook voor de tweede bijeenkomst die al gepland staat: maandag 3 april. Ben je tussen de 18 en 40 jaar, heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met Jolien Leeffers op! Dat kan via mail: dominee2@pgmbd.nl
  
Emma de Koning
  


  
terug