Irene Pluim: “Goed, als er vers bloed komt”

12 augustus 2020
Het aanstaande vertrek van dominee Irene Pluim en haar gezin is niet onopgemerkt gebleven. Vandaag staat een interview met haar te lezen in dagblad De Limburger.

Heel alert merkt de verslaggever op dat de zojuist uitgebrachte folder van de nieuwe gemeente Maas- en Beekdal straks al weer verouderd is.

Zo gaan die dingen, zeker in coronatijd. Terwijl de fusie van de beide kerken zijn beslag kreeg liep er ook een sollicitatie bij de PKN van Oosterbeek. Door de coronamaatregelen duurde het beroepingswerk langer dan verwacht. Pas onlangs kwam er duidelijkheid. Op zondag 26 juli maakte Irene aan het eind van de kerkdienst bekend dat ze het beroep naar Oosterbeek had aangenomen.
“Het is goed als er geregeld vers bloed komt, “zegt Irene in het krantenartikel. “Ik ben eigenlijk al langer gebleven dan de bedoeling was.”

De verhuizing vindt al binnenkort plaats, de kinderen van Irene en Ralf kunnen hun nieuwe schooljaar in Oosterbeek beginnen. Op zondag 27 september neemt Irene officieel afscheid van de gemeente Maas- en Beekdal.


De kerkenraad stuurde onlangs een nieuwsbrief rond met de volgende mededeling:
Vorige week heeft ds. Irene Pluim een beroep ontvangen vanuit de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze. Ze heeft besloten om dit beroep aan te nemen. Hiermee komt er een einde aan een lange verbintenis met onze gemeente: eerst met de Protestantse gemeente Sittard, toen met die van Sittard-Grevenbicht en laatstelijk met de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal. We zijn Irene ontzettend dankbaar voor wat zij al die jaren voor ons heeft betekend. Voor al haar inspirerende diensten, voor alle persoonlijke contacten, voor al haar initiatieven, voor al haar werk en betrokkenheid in onze gemeente. De afscheidsdienst is gepland op zondag 27 september 2020.
We wensen Irene een hele mooie nieuwe periode toe samen met haar gezin in haar nieuwe woonplaats en haar nieuwe gemeente. Met heel veel geluk, met heel veel zin, maar bovenal met Gods zegen.
De kerkenraad zal zich snel beraden op volgende stappen om te komen tot vervanging voor Irene.
Namens de kerkenraad, Marnix van Gurp, Preses
Tekst: Willy de Koning
terug