Een Ierse Kerst op 18 december

17 november 2022
Zondagavond 18 december, om half acht, wordt er een bijzondere kerstavond georganiseerd in het Podiumkerkje in Grevenbicht. Bert Stuij vertelt een zelf geschreven kerstverhaal, 'Het Laatste Vuur',  dat zich afspeelt in het uiterste westen van Ierland, op de laatste en onherbergzame eilanden die daar in de wilde oceaan liggen. Een klooster dat al duizend jaar leeg staat. Een eiland waar de bewoners zeventig jaar geleden vertrokken. Groene kusten vol verhalen en muziek. En natuurlijk een bijzondere geboorte. 
Bert was deze zomer op wandelvakantie in Ierland, en de inspiratie was overal om hem heen.
  
Er is ook muziek, met zangkwartet Jan Stolk, Melanie Oort, Rianne Spa en Theo Zwartkruis. Marnix van Gurp speelt op de piano, en Bart Kooyman op de dwarsfluit. Ook in de muziek zullen de Keltische klanken niet ontbreken.
Een mooie kerstavond eindigt uiteraard met gluhwein (of een sapje), en ook daar bent u van harte voor uitgenodigd.
Met deze kerstavond pikken we de traditie weer op, die wat stagneerde in de Coronajaren; al tien jaar wordt een zelfgeschreven kerstverhaal verteld op de vrijdag of zondag voor Kerst, altijd omlijst door muziek en gluhwein. Lang deden we dat in het Gruizenkerkje in hartje Sittard, nu in het mooie Podiumkerkje van Grevenbicht.  

Wees welkom op 18 december, half acht in het Podiumkerkje

Bert Stuij
 
terug