Hulp voor Oekraïne

9 juni 2022
De diaconie wil u op het volgende wijzen. In onze gemeente Sittard-Geleen wordt veel hulp geboden aan de Oekraïnse vluchtelingen, zowel aan mensen die in Nederland verblijven maar ook aan de vele vluchtelingen in Oekraïne zelf.

Ook vanuit onze Protestantse Gemeente zijn mensen betrokken bij het ontmoetingsproject De BlauwGele Huiskamer in Sittard. Verder gaat vanuit Sittard van tijd tot tijd een hulpgoederentransport naar Oekraïne. Er is vanuit Sittard rechtstreeks contact met o.a. een Nederlandse vrijwilligster die de mensen ter plekke  helpt, samen met vele anderen.

Binnenkort gaat er weer een transport weg en we willen u als diaconie vragen om mee te helpen met inzamelen.
Het gaat dan om o.a.: babyluiers, babyflesjes, incomateriaal voor ouderen, maandverband, medicatie zoals paracetamol, verbandmiddelen, herenondergoed, herensokken en schoenen. Let op: Geen levensmiddelen!

Op zondag 19 juni, houden we inzameling in de Johanneskerk, u kunt dan spullen meebrengen maar u kunt ook een diaken bellen om wat op te komen halen. In de week erna vertrekt het transport. Er zal ook een collectebus klaarstaan, ook geld is zeer welkom om het transport te bekostigen.

In de hal liggen flyertjes op de tafel waarop u nog eens kunt nalezen wat er nodig is. Helpt u mee?

Vast heel hartelijk dank voor uw bijdrage!

Namens de diaconie, Joke van der Steen.
 
terug