Herfstachtige barbecue

Zondag 18 september 2022
De achtertuin van de familie Stuij was zaterdag 17 september weer het welbekende decor voor de jaarlijkse barbecue. Nou ja, jaarlijks? Tot pak hem beet 5 jaar geleden wel, maar daarna was er helaas bijna geen jeugd meer binnen de doelgroep. Vorig jaar waren Bert Stuij en Marnix van Gurp de initiatiefnemers om de traditie van de barbecue nieuw leven in te blazen en nodigden hiervoor jongvolwassenen van onze gemeente uit. Vanuit de nieuwe ontmoetingen daar en de gezamenlijke WhatsApp-groep is er een clubje ontstaan van leeftijdsgenoten dat dit jaar al meerdere keren iets met elkaar heeft ondernomen. Zo zijn er korte en iets langere wandelingen geweest om vervolgens op de Markt in Sittard te eindigen met een drankje of zelfs een lunch, maar ook een etentje bij iemand thuis waarvoor iedereen iets meenam.
Het idee om dit jaar opnieuw een barbecue te organiseren kwam vanuit de groep en gelukkig stond het huis met fijne tuin in Limbricht ter onze beschikking: bedankt daarvoor!
Wel moesten we schuiven met tafels en stoelen om het gezellig in te richten onder de overkapping en in de garage, want het was een koude regenachtige dag. Met lekker eten, een gezellig haardvuur en een terrasverwarmer erbij was het een hele fijne en geslaagde avond! Het weer was ons zeer goed gezind, want het begon pas te regenen toen sommigen naar huis waren en anderen nog hielpen met opruimen. Op naar de volgende ontmoeting!

Emma de Koning


terug