Activiteit Gruizenkerkje 28 november uitgesteld

Zaterdag 20 november 2021 - aangepast 1 december 2021
Op zondagmiddag 28 november wilden we weer beginnen met activiteiten in het Gruizenkerkje. Vanwege de Corona situatie hebben we toch moeten besluiten dit uit te stellen. Voorlopig hopen we nog wel dat het kerstverhaal op 19 december (om drie uur in de middag) door kan gaan. Dat is nu wel in de Johanneskerk gepland. Er is daar meer ruimte. 

U had het misschien in de Onderweg gelezen. We waren van plan op 28 november met een nieuw seizoen van Zin en Hapjes te beginnen, over dat belangrijke woord Toekomst. Simon Stuij had een gesproken column voorbereid – toekomst vanuit het perspectief van de volgende generatie! En pianist Bart Pols had veel zin om ons van zijn pianospel te laten genieten. Maar gezien de situatie stellen we de start toch uit, hopelijk kunnen we nu met ‘Zin en Hapjes’ beginnen op 9 januari, om vier uur ’s middags zoals in het verleden. We houden moed. Sowieso is toekomst een mooi woord om het nieuwe jaar mee in te gaan.

Op 19 december om drie uur in de middag staat een kerstverhaal gepland, omringd door kerstliederen. Die worden gezongen een speciaal voor deze gelegenheid gevormd Vocaal Kwartet. Het verhaal volgt de wonderlijke avonturen van de ‘Vredeseik’. Het begint met een eeuwenoude Joodse ‘Mashal’, een Joodse gelijkenis. Maar dan neemt het verhaal een eigen wending …

Het verhaal is voor nu gepland in de Johanneskerk, waar meer mensen in kunnen dan in het Gruizenkerkje. Ook is het verhaal dan te volgen via KerkTV. We volgen de spelregels van kerkdiensten, en u moet zich hiervoor aanmelden. Dat kan via een mail naar gruizenzin@gmail.com.

Het verhaal en de muziek wordt opgenomen via KerkTV, voor een ieder die er niet bij kan zijn deze middag.

Namens het Gruizenteam
Bert Stuij

terug