God is mijn gids en reisgenoot

Woensdag 5 oktober 2022
De Spring! dienst van 2 oktober ging over Mozes die God ontmoet op de berg Sinaï. In de tweespraak was Mozes op weg naar de top, op zoek naar God. Mozes komt onderweg iemand tegen. Deze persoon (God???) is zeer benieuwd wat Mozes op deze berg zoekt. Mozes hoopt dat God regels voor hem heeft, om het volk beneden te kalmeren. God mag hem ook een hart onder de riem steken. Mozes geeft aan God toch zeker wel te herkennen.
Een mooie introductie op het Bijbelverhaal waarbij Mozes God ontmoet.
Tijdens de overweging gaat Bart in op de levensloop van Mozes. Vele momenten leiden uiteindelijk tot zijn ontmoeting met God op de berg; zijn geboorte, zijn mandje dat door de dochter van de farao wordt gevonden, de brandende struik, de plagen en de tocht door de woestijn. Mozes is opstandig en daarna volgzaam. Hij heeft veel meegemaakt, maar hij vertrouwt op God. Ook God vertrouwt op hem. God is zowel zijn gids als reisgenoot. Betekent het ware ontmoeten, het openstellen voor een ander en vertrouwen op de ander?
Tijdens de ontmoeting werd de vraag ‘’Heb jij God ooit ontmoet?’’ besproken. Dit leverde interessante gesprekken op, waarbij het moeite kostte om ons weer in de banken te krijgen. Natuurlijk was er ook ruimte voor actualiteit en gebed en hebben we naar mooie liederen geluisterd en meegezongen. Na de dienst hebben we genoten van een kop lekkere pompoensoep.
Heeft u de dienst gemist? Deze is nog terug te zien via kerkdienstgemist.nl. Op- en aanmerkingen kunt u aan het Spring! team doorgeven.
De volgende Spring! is op zondag 27 november 2022. Staat het al in de agenda?

Het Spring! team: Davida, Inge, Irene, Marnix, Maurice, Nely, Rosetta en Thea
 
terug