Geslaagde Spring! viering

Woensdag 15 september 2021
Er was voor ieder van ons een plaats aan de tafel tijdens de Spring! viering op zondag 12 september 2021
Een lekkere nazomerse zondag, een bijna ouderwets goed gevulde kerk en de mogelijkheid tot ingetogen meezingen waren het recept voor een geslaagde Spring! viering.
De sketch, gespeeld door Theo en Marnix als twee werkzoekende mannen die elkaar in het weekend tegenkomen, luidde het thema goed in. Allebei hebben ze 400 euro verdiend door te werken aan verschillende klussen met allebei een totaal andere ervaring en investering van hun tijd. Dit was een joviaal begin van de Spring! dienst.
Tijdens deze dienst stond de gelijkenis over de werkers in de wijngaard centraal. Een prachtig verhaal vol van humor, spanning en verrassing. Deze gelijkenis laat ons zien hoe het blijkbaar gaat, in Gods nieuwe wereld. Je komt als laatste, je ontvangt als eerst en iedereen krijgt evenveel.

Bert Stuij heeft in zijn persoonlijke overdenking een mooie parallel gelegd met de Bruiloft in Kana en hoe je zelf kunt ‘werken in de wijngaard van de Heer. Dit kan werken voor de kerk zijn, op school, in je ontmoetingen met anderen of waar dan ook. Het gaat dan niet alleen om het eindresultaat, maar juist ook om de beloning als je alleen al de tuin in stapt. Je mag iets oogsten wat Hij zelf heeft aangeplant. Wat een fijne gedachte.
Tijdens de actualiteiten hebben we stilgestaan bij de aanslagen van 20 jaar geleden in New York en de roerige tijd voor vluchtelingen in Afghanistan.
De Spring! dienst werd zoals altijd omlijst met veel muziek, samenzang en pianospel. Kom werken in Gods wijngaard. Er is genoeg voor iedereen.

De volgende Spring! dienst is op zondag 14 november 2021.
Ard Kolkman
terug