Geslaagde jeugdmiddag

Maandag 22 mei 2023
Op zondagmiddag 21 mei was de laatste bijeenkomst van de jeugd voor dit seizoen. Doordat deze zondag in het Hemelvaartweekend viel waren er maar vier jongeren van de jeugdgroepen aanwezig. Toch was het een geslaagde middag. Deze keer verzamelden we bij de pastorie in Munstergeleen en vandaar liepen we naar de Heemtuin van IVN die daar niet zo ver vandaan ligt. Joke van der Steen had dit voor ons geregeld, zij is zelf regelmatig gids voor IVN. Tijdens de wandeling naar de Heemtuin gingen we twee aan twee in gesprek over vragen die te maken hebben met de schepping en met de Bijbel.
  
Bij de Heemtuin kregen we uitleg over wat daar allemaal te zien is. Een imker vertelde over de bijenvolken die daar leven en de gidsen wezen ons op allerlei planten, waaronder ook giftige planten. Met een speciale app die we hadden gedownload was het mogelijk om de namen van de verschillende planten en bloemen op te zoeken. We leerden veel over de natuur en hoe prachtig die is geschapen.
  
Joke trakteerde ons op zelfgemaakte vlierbessensap en op havermoutkoekjes met speciale plantenkruiden waarvan we het recept meekregen. En vervolgens wandelden we weer terug met de uitnodiging om ook in de andere seizoenen terug te komen.
  
De volgende bijeenkomsten voor de jeugd zijn op zondagmiddag 17 september en tot die tijd hopen we volop te genieten van de zomer.
  
Ds. Jolien Leeffers
  
 
     
 

  
terug