Germ Visser koninklijk onderscheiden

Dinsdag 26 april 2022
Ons gemeentelid Germ Visser werd dinsdagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Hans Verheijen kwam dat heuglijke nieuws bij hem thuis brengen. Een heel gezelschap familieleden, vrienden uit de kerk en andere genodigden stond al buiten het zicht van Germ elders in de straat de komst van de burgemeester af te wachten. Die kwam met een speciale 'lintjestaxi' aangereden. Totaal overrompeld opende Germ de deur om alle mensen binnen te laten.
De burgemeester somde een lange lijst van activiteiten op die Germ verrichtte bij DSM en binnen het schoolbestuur van basisschool Gustav Hoefer. Hij heeft de verbouwing en herinrichting geleid van de Johanneskerk en de herinrichting van het kerkplein vóór de kerk. Daarnaast was Germ scriba binnen de Protestantse Gemeente Sittard-Grevenbicht en vervolgens (en nog steeds) coördinator systeem- en datatechniek binnen de huidige PGMBD.
Daarna spelde Hans Verheijen namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander bij Germ de versierselen op die behoren bij het lidmaatschap.
Hij kreeg uitleg over de regels die bij het dragen van deze Koninklijke onderscheiding horen, een appelboompje voor in de tuin, een fraaie oranje taart en uitnodigingen voor enkele bijeenkomsten met andere gedecoreerden de komende dagen.
Ook echtgenote Jenny werd door de burgemeester bedankt en kreeg een boeket bloemen. De burgemeester maakte nog een foto van Germ en Jenny die inmiddels op de Facebookpagina van de burgervader is te zien.
Germ zelf was sprakeloos en kon niet veel meer uitbrengen dan: “Dit had ik totaal niet verwacht. Heel erg bedankt!”

Willy de Koning
  


  

  

  

  

  
terug