Geloof in de toekomst op 3 april

17 maart 2022
Op 3 april komt 'Zin en Hapjes' weer thuis. Na twee jaar kunnen we deze mooie middagen  eindelijk weer organiseren op de plek waar ze begonnen zijn – in het Gruizenkerkje. De formule is nog dezelfde, een gesproken column, lekkere hapjes, een goed gesprek en mooie muziek. En we beginnen om vier uur precies.

We zijn dit seizoen bezig met columns en gesprekken over het grote woord ‘toekomst’. In februari begonnen we met het perspectief van de volgende generatie, met een column door Simon Stuij. Op 7 april hoorden we het indrukwekkende verhaal van Ester, vluchtelinge uit Iran. De hoop en verwachtingen van een nieuwe Nederlander.

Deze keer gaat het om ‘Geloof in de Toekomst’. Juist nu we terugkeren naar het kerkje waar geloof eeuwenlang is gevonden en beleefd is dit een mooi thema. Hoe zal het gaan met ‘geloven’ in de toekomst? Of met ‘zingeving’? Spelen gebouwen als het Gruizenkerkje daar wellicht nog een rol in? We zijn heel blij dat de ds Jolien Leeffers, die hier net begonnen is, de column wil uitspreken. Zij zal ons zeker aan het denken zetten en tot gesprek uitnodigen!

  Jolien

Voor de muziek zorgt deze keer violiste Anna Janssen, die onder meer speelt bij de band Mejoeches, die Joodse Klezmermuziek maakt. Anna studeerde in Maastricht aan het conservatorium, en laat zich nu inspireren door talloze beroemde Joodse violisten. Ook naar de muziek kijken we zeer uit. 

  Anna

Hartelijk welkom, het Gruizenteam.
 
terug