Twee gemeenten zijn nu EEN!

In veilige corona-opstelling werd maandagochtend 29 juni in aanwezigheid van notaris Mr. Jos Moers de fusie tussen onze gemeenten officieel beklonken. In de Ontmoetingskerk in Geleen zetten vertegenwoordigers van diverse raden van beide gemeenten hun handtekening die werd bekrachtigd met de handtekening van de notaris. Vanaf morgen is het samengaan van de beide protestantse kerken rechtsgeldig en gaan we verder als Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal.

De eerste kerkdienst van onze nieuwe gemeente vindt plaats op zondagochtend 5 juli, precies de eerste zondag dat er van overheidswege weer meer mensen naar de kerk mogen. In verband met de anderhalvemetermaatregel is aanmelden nog wel verplicht, dat kan hier. Die dienst begint om half elf, in de Johanneskerk in Sittard.

In deze vreemde Coronatijd hebben we als kerkgemeenschap geprobeerd troost, inspiratie en verbinding te bieden aan mensen, die dat nu misschien wel meer nodig hebben dan ooit. Met nieuw elan wordt dat nu vanuit de samengevoegde gemeente voortgezet.

Willy de Koning
  
Als ook de notaris de 'Akte van samengaan' heeft getekend is de PGMBD een feit.

  
terug