Een zonnige nazomerse kerkdag

Maandag 25 september 2023
Op 10 september heeft het Spring!- team weer een mooie dienst verzorgd rondom het thema wonderen! Profeet Elia kon de arme weduwe en haar zoon van blijvend voedsel voorzien omdat het meel en de olie nooit opraakten. Inge vertelde in een persoonlijk verhaal, recht uit haar hart over de wonderen in haar leven! En ook wij mogen ons verwonderen over de wonderen in de natuur en dankbaar zijn met onze vriendschap met God en met elkaar! Bewonderenswaardig was het ook, dat de taken van 3 mensen die plotseling moesten afhaken, goed werden ingevuld door het team! Na de dienst was er voor ieder soep en stokbrood.

Wij, mijn man en ik, wilden die middag naar het tuintreffen bij het protestants kerkje in Urmond. Het was dan ook fijn om in Sittard, bij een kerkvriendin te lunchen, zodat we om 2 uur in Urmond konden zijn!

Daar aangekomen, troffen we Jolien met de koffiekan in een volle kerk. Jolien heette ons allen welkom. Er werd koffie, thee en vlaai uitgedeeld en Wim Hoogstraten vertelde over de geschiedenis van dit kerkje, dat in 1685 in gebruik werd genomen! De 4 glas in lood versieringen in de grote ramen symboliseren de lange geschiedenis van reformatorisch Urmond. Heel interessant!

Daarna gingen we naar buiten, waar we in een grote, prachtige tuin op schaduwrijke zitjes elkaar konden ontmoeten. Het was heel gezellig! Ondertussen hadden Jolien en haar team in de kerk voor frisdrank en hapjes gezorgd. En zo hadden we een vochtrijke afsluiting. Dit ging er goed in, want het was zeer warm. Ook konden we ons buigen over allerlei spelletjes.

Het was een prachtige kerkdag en wij bedanken Jolien en haar medewerkers hartelijk voor deze mooie middag!
  
Doetien Benz 
terug