Een eigentijdse kerstgeboorte

Maandag 27 december 2021
“Tweede Kerstdag valt dit jaar op een zondag”, zei Bertha Verkerk in haar welkom aan de gemeente. “Dat komt bijna nooit voor en we zijn niet gewend om op Tweede Kerstdag een dienst te houden. Nu dus wel!”

Vanwege corona was het een dienst via het beeldscherm, “maar het is fijn dat deze mogelijkheid er is”, zei Bertha. Ze las uit het Lucasevangelie, Ilmar Woldring bespeelde het orgel, er was muziek via de beamer en Bertha zong zelf.
Gezeten op een stoel naast de kerstboom vertelde ze een eigentijds kerstverhaal. “Ik heb het geleend van Godfried Bomans, maar er een eigen draai aan gegeven”, lichtte ze toe. Het speelde in coronatijd bij een gezinnetje aan het kerstdiner. Daar ging plotseling de bel. Er stond een verregende asielzoeker voor de deur, zijn zwangere vrouw verderop. Ze waren niet welkom zei de vader van het gezin. Die vond het maar storend. Maar hij bedacht zich en nodigde hen toch uit. In de slaapkamer in hun huis werd toen met hulp van een inderhaast opgeroepen vroedvrouw een jongetje geboren.
Deze dienst is natuurlijk terug te zien en te horen via KerkTV.
Tekst: Willy de Koning
terug