Rob Favier verzorgt themadienst duurzaamheid

Zaterdag 11 september 2021 
Op 10 oktober komt theoloog en cabaretier Rob Favier naar Sittard. Hij is uitgenodigd door de ZWO-commissie om een themadienst te verzorgen rond ‘Duurzaamheid’.

In de themadienst brengt Rob Favier een mengeling van prediking en liedjes die zeer herkenbaar en vaak ook humoristisch zijn. Bij dat alles zoekt hij – met ons – naar datgene wat echt waardevol is: vanuit het Grote Nieuws van God ontdekken wat we daarmee kunnen in ons dagelijks leven. Zodat we onze plek vinden als gelovig mens in de huidige maatschappij. Een thema dat juist daar over gaat is duurzaamheid, of hoe wij ons als Christenen tot de aarde (en tot elkaar) verhouden. Na deze dienst gaan we trouwens nog verder aan de slag met het thema duurzaamheid.  

combinatie van muziek en prediking past bij uitstek bij Rob. Van jongs af aan groeide hij op met muziek, en al op zijn achttiende trok bij met een fulltime band door Europa. Daarna rondde hij de studie theologie af. In de diensten van Rob kan iedereen zich op zijn gemak voelen, of je nu vaak in de kerk komt of juist heel zelden.

Rob heeft met collega musici een aantal CD’s gemaakt en twee boeken geschreven. Ook verzorgde hij al zeven keer de ‘Christelijke Oudejaarsconference’. Vanuit de ZWO commissie trof het ons verder dat Rob met zijn band een aantal concerten in India heeft verzorgd, waar hij o.a. optrad voor de allerarmsten. Een aantal van zijn liedjes daarvoor is in het Engels vertaald.

We zijn blij dat Rob bij ons is op 10 oktober. Het belooft een heel bijzondere dienst te worden. Dus voor iedereen: Hartelijk welkom, 10 oktober in de Johanneskerk!

Namens de ZWO-commissie,
Iet den Boer.
terug