Ds. Jolien Leeffers bevestigd

20 februari 2022
Op zondagmiddag 20 februari werd ds Jolien Leeffers bevestigd als predikant in onze gemeente. Dat gebeurde in een mooie en vreugdevolle dienst. Veel genodigden en gemeenteleden waren aanwezig, al hadden er veel meer bij willen zijn. Maar de coronacapaciteit van de kerk zat ons nog even in de weg. Het begon al vrolijk. De cantorij zong een speciaal voor Jolien geschreven welkomstlied en er rees spontaan applaus op. Ds Pier prins zegende Jolien in, waarop de gemeente beloofde haar te dragen in gebed. Voorzitter van de beroepingscommissie Joop Joossen blikte nog even terug op de beroepingsprocedure. De commissie had gezocht in het hele land, maar vond de ‘match’ vervolgens in Weert, bij wijze van spreken naast de deur!  

In haar verkondiging gebruikte Jolien het beeld van levende stenen waarmee een huis, of zelfs een kerk gebouwd kan worden. Een bijbels beeld met gemeenteleden als die stenen, en Christus als hoeksteen. Het is een beeld dat voor jong en oud duidelijk is, ter inspiratie stond er zelfs grote bak lego voorin de kerk. Meteen aan de slag!  

Na afloop van de dienst heette Bert Stuij Jolien welkom namens de kerkenraad. We kijken heel erg uit naar de tijd die komt, en willen samen werken aan de opbouw en bloei van onze gemeente. Bertha Verkerk, tenslotte, sprak namens het pastoraat, en daarmee eigenlijk namens alle kerkleden. Het was Bertha opgevallen hoeveel moeite Jolien er al in gestopt had om mensen te leren kennen. Om dat nu op luchtige wijze voort te zetten had Bertha een memory spel gemaakt, met fotootjes van gemeenteleden. Zonder namen er bij, die moet Jolien zelf gaan ontdekken!
Voor de gasten was er nog koffie en vlaai, en daarmee werd een mooie middag afgerond. Het is zover: we hebben een nieuwe dominee!

Bert Stuij
terug