Diensten in de Stille Week

Donderdag 14 april 2022
Bijna als vanouds worden er weer kerkdiensten gehouden. Na 2 jaar coronamaatregelen lijkt dat ineens weer heel gewoon; alsof we de beperkingen die we hebben ervaren het liefst zo snel mogelijk weer van ons afschudden. De vieringen in de Stille Week begonnen met een Avondmaalsviering op Witte Donderdag. Dominee Jolien Leeffers ging voor in deze sobere dienst.
Het was bijna als vanouds, net niet helemaal. Bij het uitbrengen van de vredesgroet naar elkaar werden geen handen geschud, maar gebruikten we andere gebaren en de Avondmaalswijn werd geserveerd in kleine glaasjes.

Na de dienst werden onder het zingen van “Blijf bij mij en waak hier met mij” het Avondmaalsgerei de kerk uitgedragen, op naar Goede Vrijdag.

Tijden en plaatsen van alle diensten in deze Stille Week zijn elders op deze website te vinden.

Alles lijkt gelukkig weer gewoon, toch gebeurden er in coronatijd ook hele mooie dingen, werden we als kerkgemeenschap creatief en inventief. Graag breng ik nog eens een mooi filmpje in herinnering, een jaar geleden opgenomen in de tuin bij Pater Karel. Wilt u dat nog eens zien en horen? Klik dan op deze link.

Willy de Koning
 
terug