Dialoog over armoede op 8 november

4 november 2022
We nodigen je van harte uit voor de dialoogavond over armoede, die is georganiseerd door het Interreligieus Platform Sittard Geleen Born. De avond is op 8 november, vanaf half acht in 'Onger de 2 Tores' in Sanderbout, Bremstraat 7 te Sittard. Op 17 oktober was het Wereld Armoede Dag, de werelddag van verzet tegen extreme armoede. Niet zonder reden, want zelfs in Nederland leven ca. 1 miljoen mensen in armoede. Wij willen daar graag met jou over in gesprek gaan op de avond van de dialoog. Waar droom je van? Wat heb je nodig om goed te leven? Is er meer dan geld? Wat kun je doen? Waar kun je beginnen? 

Deze en andere vragen gaan we aan dialoogtafels met bespreken. De avond is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema en een open gesprek met de ander aan wil gaan.

Tenslotte nog iets over de organisator deze avond, het interreligieus platform Sittard Geleen Born. Dat bestaat al sinds 2004. Wij zijn daarmee de enige gemeente in Nederland waar al zo lang onafgebroken een dialoog is tussen diverse geloofsgemeenschappen. Daar kunnen we trots op zijn. Het doel is om mensen met achtergronden met elkaar in contact te brengen met diverse activiteiten. We willen in de samenleving bezig zijn en wederzijds respect en begrip. Daarom hebben we ook de samenwerking gezocht met het Provinciaal Platform voor Diversiteit, het Leger des Heils, en Stichting Tijdig. Kijk voor meer informatie op onze website of  onze  Facebookpagina.

Gerdien Zwartkruis
terug