Vieringen kerst en oudjaar aangepast

Zaterdag 18 december 2021
In verband met de corona maatregelen is de kerstavonddienst van 24 december alléén via kerkdienstgemist.nl te volgen. De dienst op oudejaarsdag wordt verschoven naar de middag, en vindt nu om 15:30 uur plaats in de Johanneskerk. Voor deze oudejaarsdienst kunt u zich op de gebruikelijke manier opgeven.

Het kan zijn, dat de maatregelen nog verder worden aangescherpt en dat dat ook gevolgen heeft voor de kerkdiensten. Als dat het geval is, wordt u daarover zo spoedig mogelijk via een extra nieuwsbrief en via de website over geïnformeerd. 

Voor de kerstavonddienst was al een zang kwartet gevormd, op piano begeleid door Marnix van Gurp. Zij zullen vierstemmig een aantal prachtige nummers van koor Synoidos ten gehore brengen. Natuurlijk hadden zij dat graag met mensen in de kerk gedaan, maar zij hopen dat u ook digitaal genieten kunt van hun muziek, en uiteraard van de hele dienst op deze voor de kerk zo speciale avond.

Kerstmorgen is een gezinsdienst, waarin afscheid genomen wordt van Ria van Mourik. In de kerst-gezinsdienst is er ook een verhaal voor de kinderen, zingt een muziekgroepje en speelt de zoon van Ria op de gitaar.

De oudejaarsdienst wordt voorbereid door een aantal gemeenteleden en wordt gehouden in de Johanneskerk. Omdat de dienst om 15:30 uur in de middag is kunnen er toch mensen komen – in de avond zou dat niet kunnen.

U kunt ook nog genieten van het kerstverhaal ‘de Bomen van Efrata’ met muziek, op 19 december om 15:00 uur in de Johanneskerk. Lees hier meer. Eerder was aangekondigd dat dit in de Gruizenkerk zou plaatsvinden, maar vanwege corona kan dat niet. De middag is door de verscherpte maatregelen alléén via kerkdienstgemist.nl te volgen.

terug