Geef licht door Liefde!

zondag 29 november
“Geef Licht” was het thema van de Springdienst op de Eerste Adventszondag. In de liederen, in de overdenking van Bertha Verkerk en in de gebeden kwam naar voren dat licht geven aan elkaar betekent: liefde doorgeven.

Leidende Bijbeltekst was het deel uit de Bergrede van Jezus (Mattheüs 5) waarin staat "Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.”     
De dienst begon met een dialoog tussen het Donker en het Licht, een fraai weergegeven woordenstrijd tussen Bert en Nely Stuij die geen last hadden van de 1,5 meter-maatregel. Dat gold wel voor veel andere vaste onderdelen; de ontmoeting tussen de gemeenteleden kreeg vorm door het samen bewegen op de muziek van de Jerusalema Dance Challenge.
De volgende Springdienst is op zondag 10 januari om 10.30 uur in de Johanneskerk. Online te volgen of achteraf te bekijken via Kerkdienst Gemist, net als deze dienst. Voor het bijwonen van een kerkdienst dient men zich vooraf aan te melden via de website.
Tekst en foto's: Willy de Koning

 
terug