Film ‘De mooiste zinnen uit het Gruizenkerkje’ raakt vele snaren

6 juli 2020

De serie ‘Zin en hapjes’ werd ruw onderbroken door de Coronacrisis. Al anderhalf jaar zijn het prachtige momenten, op de eerste zondagmiddag van de maand in het Gruizenkerkje. Creatieve hapjes, mooie muziek, goede gesprekken – en een gesproken column. Tot nu toe steeds over een ‘groot woord’. Geluk, waarheid, liefde, hoop, eindigheid, zuiverheid – en nog meer. Elf hebben we er al gehad.

Om het seizoen toch mooi af te sluiten besloten we een film te maken. Alle columnisten kozen de mooiste zinnen uit hun eigen column en maakten zo een mini-column van één minuut. De minuten werden achter elkaar gemonteerd, en afgewisseld met prachtige muziek die óók uit het Gruizenkerkje kwam. De première van de film – ‘de mooiste zinnen uit het Gruizenkerkje’ – vond zondagmiddag 5 juli plaats in de Johanneskerk. Zo’n vijvendertig mensen waren er bij. Uiteraard met een drankje en er stonden traditiegetrouw 'zoute stokjes'. Dat zijn strookjes papier met teksten die aan het denken zetten, nu natuurlijk over de 11 grote woorden. Ongetwijfeld werd ieder weer door een ander woord, op haar of zijn eigen manier, geraakt. 

Meteen werden er plannen voor het volgend seizoen aangekondigd: vanaf zondag 4 oktober zetten we de serie ‘Zin en Hapjes’ weer voort. We hopen van harte dat dat dan weer vanuit het Gruizenkerkje kan. Maar lukt dat dan nog niet, dan doen we het tijdelijk vanuit de Johanneskerk. Het ging immers best goed, deze middag! Dóór gaan we zeker.


Namens het Gruizenteam - Bert Stuij
 
terug