De laatste week van het jaar

23-12-2020
De laatste week van dit jaar is ingegaan met haar korte en donkere dagen. En met deze week  lijken het ook wel de laatste loodjes van dit jaar te zijn. Want het was een zeer bewogen jaar voor iedereen. Ik kan me niet herinneren ooit een dergelijk jaar te hebben meegemaakt waarin zelfs kerkdiensten langere tijd niet konden plaatsvinden.

In deze week waarmee we het jaar afsluiten vieren we kerst. Ook de kerstdagen zijn zo anders dan in voorgaande jaren. We moeten de fysieke contacten zoveel mogelijk uit de weg gaan, terwijl juist deze week bij uitstek de week is van ontmoetingen en gezelligheid. Velen hebben er het er dan ook moeilijk mee dat ze bijna niemand thuis kunnen ontvangen of zelf op bezoek kunnen gaan. Of de stad even in kunnen gaan want bijna alle winkels zitten dicht. Ook in de kerk merken we de gevolgen. De kerk zit op slot met uitzondering van de kerstavond- en kerstmorgendienst.

Omdat we elkaar niet of moeilijk fysiek kunnen ontmoeten, is dan ook belangrijk dat we in deze week aan elkaar blijven denken en elkaar niet vergeten. Dat we met elkaar meeleven, ook al kunnen we niet bij elkaar komen. En dat we in deze laatste week van het jaar ook Gods licht en nabijheid mogen voelen voor onszelf en voor elkaar.

Dat de Ster en het Licht van Kerstmis
je moge begeleiden

Dat je iemand / Iemand
naast je mag weten

Dat de engel van troost
je mag omarmen
wanneer je overvallen wordt
door verdriet

Dat je geborgenheid
mag ervaren en geven
in momenten van zorgen en moeiten

Dat je bovenal
vreugde en liefde mag ontvangen

Dat je Gods vrede mag vinden in jezelf
en in de mensen rondom je


(Uit: Woorden en verhalen die ons raken van Annemiek Wijnker en Kees Maas)


Met de woorden van dit gebed, wens ik u en jullie allen van harte gezegende kerstdagen toe en veel sterkte en licht in deze laatste week. Pier Prins
 
terug