De blinde Bartimeüs

Zaterdag 23 december 2023
De kerk stroomde vol met jonge kinderen op zondagmiddag 10 december, want het was weer tijd voor KERK OP SCHOOT. De jongste deelnemer was een baby van enkele weken oud. De andere deelnemers waren zo rond de drie en vier jaar.
Ds. Beer begon met het aansteken van de kaars en verwelkomde iedereen met een lied met een knuffel en met het vragen naar hun naam.
Het thema van de dienst was: de Blinde Bartimeüs. Dominee Jolien Leeffers had Elly Meyers uitgenodigd met haar blindengeleidenhond. Elly is blind, maar speelde dat ze in de tijd van de Bijbel leefde en moest bedelen. De kinderen hadden geld meegenomen en deden dat geld in de pet van Elly.
Elly vertelde over wat ze deed met de blindenstok en ook liet ze haar hond zien.
Ondertussen vertelde Jolien het verhaal van Bartimeüs en zong ze liedjes die het verhaal ondersteunden. Doetien Benz begeleidde dit met haar accordeon.
In het verhaal geneest Jezus Bartimeüs. Dus aan het einde zongen we: (melodie: er is er een jarig):

Er is er één beter, hoera, hoera
Dat kun je wel zien dat is hij.
Dat vinden we allemaal prettig jaja.
En daarom zingen we blij.
Hij leve lang, hoera, hoera (3X)

Toen was het tijd voor koffie, thee en limonade in de hal. Eén ouder had blindengeleidenstok-koekjes gebakken. Met smaak werden deze opgesnoept door de kinderen, de ouders en de grootouders en Elly. Er was genoeg voor iedereen.
Na afloop ging het geld uit de pet van Elly (€24,55) naar de diaconie om dit te geven aan mensen die het nodig hebben.

Mooi om zo samen kerk te zijn!

Inge Streekstra


terug