Dakloosheid

Zondag 7 april 2024
“Dakloosheid, het kan ons allemaal overkomen”, dat zei Yolanda Kragt tijdens de zondagmiddagbijeenkomst van Zin en Hapjes. Ze was op 7 april de spreker in het Gruizenkerkje, waar dit seizoen het thema ’Onderweg’ centraal staat. Deze middag ging het over gastvrijheid. Yolanda is vrijwilliger bij het inloophuis ‘Bie Zefke’, de huiskamer van Sittard waar gastvrijheid het leidmotief is.

Een plek waar al jarenlang een warm welkom geboden wordt aan iedereen die binnen loopt, wie dat ook is, en wat voor achtergrond die ook heeft. Om dat vrijwilligerswerk te kunnen doen, “moet je uit je bubbel komen”, vertelde Yolanda. Uit de voorbeelden die ze noemde van mensen die dakloos zijn geworden, bleek ook duidelijk dat dit vaak een kwestie is van pech hebben bij de dingen die je overkomen in je leven.

Eén van de mensen die dat overkwam was er deze middag ook bij. Hij vertelde hoe hij zijn verslaving overwon en nu vrijwilliger is bij Bie Zefke. Er kwamen veel vragen die door de beide sprekers werden beantwoord. In groepjes werd, aan de hand van prikkelende stellingen en vragen, nagedacht over de eigen gastvrijheid en de houding tegenover daklozen.  

De muziek werd deze keer verzorgd door Fedor en Thea Coenen op piano en klarinet.

De volgende Zin en Hapjes is op 2 juni.
 
Willy de Koning


 

 
terug