Kerk op schoot 2: bruiloft te Kana

2 mei 2022
Op zondagmiddag 1 mei werd voor de tweede keer een Kerk op schoot viering gehouden in de Johanneskerk. Deze keer waren er 8 kinderen met hun ouders/grootouders aanwezig. Ds. Beer begroette alle kinderen met zijn eigen liedje waarbij de kinderen hun naam mogen noemen.
 
Het bijbelverhaal van de bruiloft te Kana stond centraal. De kinderen wisten zelf al wel een beetje te vertellen wat een bruiloft is. Het is dan feest en daarvoor worden mensen uitgenodigd. De kinderen kregen zelf allemaal een uitnodigingskaartje voor dit feest. Die kaart mochten ze in een brievenbus stoppen en er vervolgens ook weer uithalen. Daarna mocht iedereen zichzelf verkleden als bruid of bruidegom, met een sluier of een vlinderstrik. Ook ds. Beer kreeg een strik om. Daarna gingen we natuurlijk met z’n allen op de foto.
  
De kinderen mochten ook allemaal even in de microfoon de vraag beantwoorden: Wil je trouwen? Er kwamen hele verschillende antwoorden: ja, nee en weet ik nog niet. En toen was het tijd voor de ringen. De kerk moest natuurlijk ook versierd worden met een heleboel slingers. Tussendoor zongen we steeds liedjes die bij het verhaal pasten. Bij de bruiloft te Kana was ineens de wijn op. Dat was niet fijn. De moeder van Jezus zei tegen de mensen die voor het drinken moesten zorgen dat ze goed naar Jezus moesten luisteren. Hij vertelde hen dat ze water in grote kruiken moesten doen en daarna mochten ze het water proeven. Bij ons veranderde het water in heerlijke limonade. Die mochten de kinderen opdrinken en ze kregen er een vrolijk cakeje bij. Ook de (groot)ouders bleven nog wat drinken en gezellig napraten.
  
De volgende viering van Kerk op schoot is op zondagmiddag 10 juli om 15 uur in de Johanneskerk. Alle kinderen van 0-5 jaar zijn samen met hun (groot)ouders van harte welkom.
  
Foto’s: Marc de Putter
Tekst: Jolien Leeffers

  

  
  
  
terug