Breng de hoop terug!

Maandag 27 mei 2024
Wat is hoop? Deze vraag was een aantal weken geleden het onderwerp tijdens de catechese bijeenkomst van 'Young PGMBD' - een groep  jonge mensen binnen onze gemeente. Op 26 mei werd dezelfde vraag gesteld tijdens de Spring!-dienst. In de tweespraak zagen we Inge Streekstra en Nely Schep een optimist en een pessimist spelen. De een zag alles positief de ander negatief. Er kwam uit dat zelfs de pessimist ergens nog hoop heeft.

In de overweging heeft Bert Stuij ons verteld over zijn beeld van hoop. En dat de belangrijkste taak van de kerk misschien wel is om hoop te brengen. Overal waar dat nodig is, en aan iedereen die dat nodig heeft. Niet voor niets staat hoop middenin het beroemde rijtje uit de bijbel: ‘geloof, hoop en liefde’.

Nadien konden mensen een briefje schrijven, met hierop hetgeen dat zij hopen. Een aantal hiervan werden in het gebed gebruikt. Uiteindelijk zien we dat hoop hetgeen is waarvoor wij geloven. Wilt u de dienst nog eens terugkijken, klik dan op deze link.

Na de dienst bleek dat een deel van de hoop was uitgekomen. We konden met een deel van de Young PGMBD groep, met mooi weer naar de markt lopen om de Spring!-dienst te beëindigen.

Zittend op het terras, in een stralende zon, bleken de glazen nog halfvol te zijn.Mark VersteegImpressies van de Spring!-dienst
terug