Breien voor Bie Zefke

Dinsdag 21 februari 2023
Begin februari konden  Christel Prins en ondergetekende namens de deelnemers van het Breicafé een grote hoeveelheid sjaals en mutsen naar het inloophuis BieZefke brengen. We werden hartelijk ontvangen door bestuursvoorzitter Marnix van Gurp, coördinator Doran, en de aanwezige bezoekers. Een vrijwilligster bood ons een lekkere kop koffie aan en intussen waren de bezoekers al druk aan het uitzoeken en passen: ze waren blij verrast met dit verwarmende cadeautje.
 
We hadden een gezellig uurtje samen en kregen een bedankje mee voor alle mensen die hier aan hebben gewerkt. Het is één van de projecten waar we aan werken. Daarnaast wordt er gebreid en gehaakt voor het werk wat we samen met het Strickcafé in Aken doen: warme truien, sjaals, mutsen, dekentjes, sokjes enzovoort voor kinderen in vluchtelingenkampen in Irak, waar veel Afghaanse mensen verblijven.
 
Daarnaast worden er ook steeds katoenen zwachtels gebreid voor de organisatie Leprazending:  de zwachtels worden naar o.a. India en Bangladesh gestuurd. In die landen is lepra nog altijd een bedreiging voor vooral arme mensen. De katoenen zwachtels zijn zeer welkom, ze kunnen na gebruik heet gewassen worden en weer hergebruikt, heel zinvol in landen waar geen geld is voor dure wegwerpmaterialen.
Daarnaast is ons Breicafé een plek van ontmoeting: elke 1e en 3e woensdagmiddag van de maand komen we van 14.00-16.00 u bij elkaar in de Johanneskerk. Er is koffie en thee met wat lekkers, ideetjes worden uitgewisseld voor brei- en haakprojecten, we leren van elkaar. We delen de dingen van het leven met elkaar en er wordt veel gelachen.
 
Iedereen is van harte welkom: kom eens kijken of het ook wat voor u is.
En verder: we kunnen altijd garens gebruiken. U kunt dat afgeven in de kerk of contact opnemen, zodat het opgehaald kan worden.

Namens alle deelnemers,
Joke van der Steen
email: jokevandersteen@kpnmail.nl
 
terug