Breicafé voor Libanon

28 augustus 2020
Nadat de deelnemers van het Breicafé elkaar maanden niet gezien hadden, mochten we vanaf 1 juli weer bij elkaar komen. Niet teveel mensen tegelijk en zorgvuldig de 1,5 meter regel en de hygiëneregels in acht nemend, in de hal van de Johanneskerk.
We waren blij om elkaar weer te zien en te spreken. En er kwamen tassen vol prachtig handwerk mee: truitjes, mutsjes, sjaals, babypakjes en een heleboel babydekentjes waar we inmiddels beroemd door zijn geworden! En niet te vergeten de prachtige gehaakte of gebreide knuffeltjes die voor de kinderen een extra cadeautje zijn. De vrouwen hadden niet stil gezeten.
We werken inmiddels, samen met het Strickcafé in Aken, al een paar seizoenen voor vluchtelingen in het grote Palestijnse vluchtelingenkamp Borj al Barajneh in Libanon. Door het coronavirus was hun situatie al moeilijker geworden en door de grote explosie in Beiroet is het ook voor vluchtelingen niet gemakkelijker geworden.
Libanon is een land met veel problemen en heeft al jaren enorm veel vluchtelingen: een kwart van de bevolking is vluchteling. Eerst waren dat vooral Palestijnse vluchtelingen maar sinds 2011 zijn daar ook nog meer dan een miljoen Syriërs bij gekomen. Dat geeft altijd al veel spanningen uiteraard, ook omdat Libanon al lang niet meer het welvarende land is dat het ooit was.
Nu de bevolking de enorme ramp van de explosie  te verwerken krijgt, is de situatie van de vluchtelingen er niet beter op geworden. Het is dus nog eens extra belangrijk om mensen daar te steunen. We weten dat de zendingen van alle gebreide en gehaakte kleding, vooral voor kinderen, zeer welkom zijn.
We gaan dus door, we vinden het fijn om op deze manier mensen in nood te kunnen steunen.
Elke eerste en derde woensdag van de maand komen we bij elkaar van 14.00- 16.00 u. voorlopig moet iedereen zich wel tevoren aanmelden. Er is een maximum aan het aantal deelnemers vanwege corona.
Heeft u zin om mee te  doen: neem contact op. Misschien wilt u gewoon thuis breien en aan dit project meedoen. We kunnen ook altijd breigarens gebruiken. En verder zijn ook financiële bijdragen heel welkom, er is ook geld nodig voor het transport naar Libanon.   U kunt daarvoor een gift overmaken op rek nr. NL24 INGB 0001 0385 55t.n.v. Diaconie te Sittard, onder vermelding van:  Gift project Breicafé.
Verdere informatie bij  Joke van der Steen, tel. nr. 046 4584618
terug