Breicafé-actie mutsen en sjaals

6 januari 2021
We kunnen niet bij elkaar komen, maar dat wil niet zeggen dat er niets gedaan wordt door de deelnemers van het Breicafé. Iedereen werkt gewoon thuis door.
In september en oktober werden heel veel kindermutsen en -sjaals gemaakt. Die zijn eind oktober naar de Engele van Zitterd-Gelaen gebracht, waar alles enthousiast ontvangen werd.
Vervolgens begon het volgende project: mutsen en sjaals voor de bezoekers van Bie Zefke. Een maatje groter dus, maar er werd met hetzelfde enthousiasme aan gewerkt.
De week voor Kerst werden een paar tassen vol lekker warm brei- en haakwerk door Marianne Mellema, bestuurslid namens de Diaconie bij Bie Zefke, naar de mensen gebracht.
Bie Zefke kan overigens in deze periode de mensen ontvangen in de aula van de voormalige Da Caposchool, daar is meer corona-proof ruimte voor de bezoekers.
En ook daar reageerden de mensen heel positief, er werd meteen druk gezocht naar een geschikte muts en/of sjaal.
Intussen werd ook een week voor de kerst een grote hoeveelheid babydekentjes, kindermutsen, sjaals, truitjes, sokjes enz. enz. opgehaald door onze contactpersoon vanuit het Strickcafé Aken; nog eind van 2020 is een groot pakket naar het vluchtelingenkamp in Libanon verstuurd.
En vanuit Aken kwam gelukkig een partij nieuw breigaren; we kunnen weer vooruit.
Namens alle ontvangers: dank jullie wel, dames deelnemers Breicafé, voor jullie mooie bijdragen en voor jullie enthousiasme.
Namens de diaconie, Joke van der Steen
terug