Bouwen op vaste grond

Zondag 14 november 2021
Welke basis heb je nodig voor het overleven van storm en overstromingen en welke basis heb je nodig voor een vast geloof? Deze metafoor van Jezus uit de Bergrede (Mattheus 7: vers 24 t/m 27) stond centraal in de Springdienst van zondag 14 november.

Buurman en Buurvrouw knutselden samen een vogelhuisje in elkaar; Buurman wilde dat aanvankelijk zonder gebruiksaanwijzing doen, wat hopeloos mislukte.

Jan de Koning hield een overdenking en begon, met een retro-ijsmuts op zijn hoofd, met een oud kinderversje:
 Daar was eens een mannetje, dat was niet wijs,
Dat bouwde zijn huisje al op 't ijs;
't Begon te dooien, maar niet te vriezen,
Toen moest dat mannetje zijn huisje verliezen.
“Vroeg of laat krijgen we met een storm te maken in ons leven”, zei hij. “Ons huis kan instorten. Jezus heeft het antwoord: Hij staat altijd voor je open, ook al heb je de verkeerde keuzes gemaakt. Dat te weten geeft rust en vertrouwen. Maar het ontslaat ons niet van de plicht om zelf na te denken en wel voor de vaste grond te kiezen.”

Nely Stuij besprak de actualiteit. Vaak zijn dat dingen waar we niet al te vrolijk van worden, maar ze besloot met een lichtpuntje. Het Leger des Heils gaat met een omgebouwde SRV-wagen in de regio rondrijden en fungeert dan als huiskamer en winkeltje in tweedehands kleding. Een mooi aanspreekpunt voor mensen die eenzaam zijn. Op de beamer verscheen een foto van de betreffende SRV-wagen, maar ook ééntje van jaren geleden, daarop stond Nely zelf. Als tiener bestuurde ze een elektrische SRV-wagen van de melkhandel van haar ouders.

De volgende Springdienst is op zondag 30 januari.
Verslag: Willy de Koning


 

terug