Bijzondere diensten in januari

Woensdag 29 december 2021
Voor januari staan en stonden mooie diensten op de agenda. Vanwege corona zijn er wel weer aanpassingen nodig en bent u aanvankelijk vooral digitaal welkom. De afscheidsdienst van de Ontmoetingskerk wordt uitgesteld tot later in het voorjaar. De bevestigingsdienst voor nieuwe ambtsdragers op 16 januari is alleen digitaal te volgen. Ovder de Oecumenische dienst van 23 januari is nog overleg gaande. De SPRING! dienst van 31 januari is de eerste in een serie over ‘ontmoetingen’. Laten we hopen dat die dit jaar weer vaker mogelijk worden.

Op zondag 9 januari wilden we afscheid nemen van de Ontmoetingskerk als plek voor onze zondagmorgen vieringen. Door de strenge coronamaatregelen kunnen we op dit moment helaas niet fysiek bij elkaar komen in kerkdiensten. De dienst wordt daarom tot later in het voorjaar uitgesteld. In die dienst willen we uitgebreid stil staan bij alles wat er gebeurd is in de Ontmoetingskerk, de plek waar zoveel jaren onze zondagse kerkdiensten werden gehouden en waar tal van activiteiten werden georganiseerd. Een afscheid zonder elkaar daarbij te ontmoeten gaat natuurlijk niet, zeker als we daarbij allerlei herinneringen willen ophalen.

We weten niet wanneer de situatie zodanig verbeterd is, dat het wel door kan gaan, maar we hopen dat dit zeker vóór de zomer is. Op 9 januari zal nu de dienst via KerkTV vanuit de Johanneskerk worden uitgezonden.

In de dienst van zondag 16 januari zullen de nieuwe ambstdragers Sietse van der Sluis, Gerrie Zandstra, Bindert Vriesema en Herbert Hooijkaas worden bevestigd. In dezelfde dienst nemen we afscheid van Iet den Boer, Joke van der Steen, Eddy Roerdink, Bert Kip en Marnix van Gurp. Het is geweldig dat er nieuwe mensen gevonden zijn, die het werk in onze gemeente met enthousiasme willen voortzetten! Het wordt een feestelijke dienst, maar door omstandigheden alleen met de direct betrokkenen. U wordt van harte uitgenodigd deze dienst digitaal bij te wonen!

Op 23 januari was de jaarlijkse Oecumenische dienst met de parochie Christus’ Hemelvaart en H. Jozef in de kerk in Vrangendael te Sittard gepland. Een gezamenlijke dienst is echter met de huidige maatregelen lastig te plannen en te realiseren. We zijn nu met de parochie en in overleg over de beste vorm om hier toch een oecumenische zondag van te maken. U hoort daar nog meer van via website en een latere nieuwsbrief.

Op 30 januari, tenslotte, is het weer de eerste SPRING!-dienst. Dit jaar staan ‘Ontmoetingen’ centraal, een wel heel passend thema na anderhalf jaar waarin we zo veel ontmoetingen hebben moeten missen. De eerste ontmoeting is die tussen Jezus en Nicodemus. Laten we hopen dat de situatie tegen die tijd zo is dat er ook weer échte ontmoetingen mogelijk zijn. We houden u uiteraard op de hoogte.

Mogen we u, tenslotte, als kerkenraad alvast een mooie jaarwisseling wensen. Met u verwelkomen we graag het nieuwe jaar – dat het een jaar van hoop, geloof en liefde mag worden.

Namens de kerkenraad
Marnix van Gurp

terug