Bijbelkring Oost gaat wandelen

09-07-2020: Het duurt nu allemaal wel heel erg lang, dachten de leden van Bijbelkring Oost. Wij willen elkaar wel weer eens ontmoeten. Binnen de coronamaatregelen kon dat weer door middel van een wandeling. Dat gebeurde donderdagavond 9 juli in België waar Maarten en Iet den Boer wonen.

Vanuit Kessenich wandelden tien mensen door het natuurgebied Koningssteen-Kollegreend, onderweg bijpratend over van alles en nog wat. In Thorn trakteerde Maarten den Boer op ijsjes. Hij was in april 75 jaar geworden en had dat nog niet met de groep kunnen vieren.

Bijzonder was het om te zien dat Kessenich een poel heeft waar in 700 na Christus Willibrordus, de eerste bisschop van Utrecht, op zijn rondreis door de streek de eerste Christenen doopte door onderdompeling. Elk jaar op kermismaandag wordt ter herinnering aan deze gebeurtenis de doopbron schoongeveegd door de schutterij. Dat is geen overbodige luxe, hij zat nu vol met kroos en andere planten. Maar kermis was er ook in Kessenich, dus maandag zal de doopbron wel weer schoon zijn./p>

Thuisgekomen bij Maarten en Iet werd er nog wat gedronken en voor Maartens verjaardag gezongen.

Willy de Koning
terug