Bevestiging Sietse van de Sluis

Zondag 3 april 2022
Het bevestigen van ambtsdragers en afscheid nemen van vertrekkende ambtsdragers ging dit jaar in etappes. Het was moeilijk om data te kiezen waarop iedereen kon en bovendien gooide corona diverse keren roet in het eten. Zondag 3 april vond de laatste etappe plaats, zoals dominee Pier Prins het omschreef. Er werd afscheid genomen van Bert Kip als ouderling-kerkrentmeester en Sietse van der Sluis werd bevestigd als ouderling met het voorzitterschap van de kerkenraad als speciale taak. Dat werk voerde hij al enige tijd uit, maar nu is het dus officieel. Sietse werd door de gemeente toegezongen.
Deze zondag werd afscheid genomen van Ruud Steen en Ruth Lemmens die een taak als ‘oudste’ vervulden in de Ontmoetingskerk. Ook Janny Huntelerslag nam afscheid, maar kon niet aanwezig zijn. De naam ‘oudste’ verdwijnt; voortaan heet dit in de PGMBD ‘taakdrager van dienst’. 
Zeven mensen gaan dit op zich nemen, namelijk Henk van Doornik, Irene van Gurp, Christel Prins, Yolanda Kragt, Riet Krijgsman, Atie Oldebeuving en Wilma Thijs. Alleen Christel en Yolanda konden deze zondag  aan de gemeente worden voorgesteld.
Willy de Koning
terug