Beroepingswerk gaat verder

18 mei 2021
Alweer een paar maanden is de beroepingscommissie aan de slag om de vacature op te vullen die is ontstaan na het vertrek van ds Irene Pluim naar Oosterbeek. Kijkt u vooral nog eens naar onze website, waar een advertentie voor een nieuwe predikant geplaatst is. Er staan daar ook twee ‘profielschetsen’, één van onze gemeente, en één van de kandidaat die we zoeken.

We hebben die kandidaat op dit moment nog niet gevonden. De reacties op de advertentie waren in eerste instantie beperkt, en we zijn nu actief predikanten aan het benaderen die in beginsel ‘beroepbaar’ zijn en op allerlei plekken in Nederland werken. Gelukkig staan tegenwoordig erg veel diensten ‘online’, zodat het mogelijk is een behoorlijk goed beeld van mensen te krijgen, ook al kunnen we geen diensten bezoeken.

In onze zoektocht kunnen we hulp en ideeën vanuit de gemeente goed gebruiken. U heeft wellicht familie en vrienden in andere delen van het land die een beroepbare predikant kennen. Of misschien heeft u online diensten bekeken die u bijzonder getroffen hebben. Hoe dan ook, heeft u iemand op het oog die bij ons zou kunnen passen, laat het dan vooral weten. Wij kunnen dat dan opvolgen. Uw ideeën kunnen naar ons secretariaat (Jenny Kooistra via cvdsec@pgmbd.nl), of naar één van de leden van de beroepingscommissie.

De beroepingscommissie
Joop Joosen, Jenny Kooistra, Ida Dorrestein, Bertha Verkerk, Emma de Koning, Yolanda Kragt, Bart Kooyman en Bert Stuij

terug