Alpha-cursus 046 in Geleen

Woensdag 26 april 2023
Veel mensen zijn in onze tijd opnieuw op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof. Ze ervaren dat er toch 'meer' moet zijn. De Alpha-cursus wil in een open en gastvrije sfeer de mogelijkheid bieden om meer over het christelijk geloof aan de weet te komen. Ook vanuit de voorlopers van de PGMBD zijn in het verleden Alpha cursussen georganiseerd, toen in samenwerking met de zusters van de Kollenberg. Nu start er één vanuit de Ontmoetingswinkel Geleen Centrum van het Leger des Heils.
In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers (opnieuw) wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd (warm buffet). Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen. Meer dan 29 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 250.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Alpha is gratis, leerzaam en ook gewoon gezellig! De cursus is interkerkelijk en wordt door mensen uit verschillende kerken georganiseerd. De cursus veronderstelt geen voorkennis.
In mei 2023 start op de maandagavonden in de Ontmoetingswinkel van Geleen-Centrum weer een Alpha. De eerste avond is op maandagavond 8 mei 2023. Nieuwsgierig? Info en data vind je op www.beek-leeft.nl/alphacursus.php waar je je ook eventueel kunt aanmelden. Wil je eerst meer weten, bel dan gerust met initiatiefnemer Peter Baan (tel 06 40466498)

Bert Stuij
terug