“Met open armen word je ontvangen”.

17 september 2020
Op zondag 13 september hebben we weer een Spring! viering meegemaakt. In dit nieuwe kerkelijk jaar staat er geen persoon meer centraal, maar een gelijkenis. Dit keer was dat de verloren zoon. Iedereen kent dit verhaal wel. De lang weggebleven zoon komt eindelijk weer thuis. Een verhaal dat vanuit verschillende perspectieven bekeken kan worden.
Het thema van deze dienst was dan ook: “Met open armen word je ontvangen”.
In de tweespraak vertolkten Theo en Marnix de jongste en oudste zoon, vlak voordat de oudste zoon zou vertrekken. Een komisch gesprek tussen beiden zette het thema van deze dienst mooi neer. Nadat de kinderen naar de kindernevendienst gingen hield Irene van Gurp de overweging. Met het beroemde schilderij van Rembrandt “De terugkeer van de verloren zoon” en het boek “Eindelijk thuis” van Henri Nouwen nam Irene de kerkgangers mee door dit Bijbelverhaal aan de hand van verschillende perspectieven. Het was een combinatie van kunstgeschiedenis, het Bijbelverhaal en de persoonlijke beleving van Irene.
Zoals altijd was er ook tijdens deze Spring! dienst veel muziek. Vooral de solo van Theo Zwartkruis, begeleid door Irene van Gurp en Thea Coenen (beide zang) en Marnix van Gurp (piano), raakte veel mensen diep en paste mooi bij de overweging van Irene.

Ook de vaste elementen als ‘ontmoeting’ en actualiteiten konden natuurlijk niet ontbreken.
Mocht je de dienst gemist hebben, dan is deze online nog terug te kijken: www.kerkdienstgemist.nl.

Wat is Spring!:
Spring! is een serie laagdrempelige kerkdiensten waarin op een eigentijdse en creatieve manier aandacht gegeven wordt aan wat het betekent om in God te geloven en Jezus te volgen.
Spring! wil de kerk midden in de maatschappij zetten en prikkelend voorhouden dat het christelijke geloof relevantie heeft voor iedere dag. Spring! is er voor jong en oud en wil laten zien dat we elkaar nodig hebben om ons leven zinvol in te vullen. Spring! is een prettige mengeling van stil worden en tot inkeer komen en uitbundig met elkaar het leven vieren en ervaringen delen.

De laatste Spring-dienst van dit jaar is op zondag 29 november. Noteer dit alvast maar in je agenda

Het Spring! Team: Ard, Irene (Pluim), Irene (van Gurp), Marnix, Maurice, Nely, Rolinka, Rosetta en Thea.

 
terug