10 mei natuur- wandeling met gids

25 april 2023
De lente dient zich aan, reden genoeg om een natuurwandeling aan te bieden als kring activiteit. Bij de aankondiging voor de najaar wandeling, in september vorig jaar, hebben we de datum al laten reserveren, namelijk woensdag 10 mei 2023.

Dit keer heb ik gekozen voor een route dichtbij met de nodige interessante informatie over het startpunt: De Oude Pastorie te Beek, op de grens met Neerbeek. Het gaat hierbij om de archeologische waarde van de herbouwde pastorie en het historische verhaal van de functies en het gebruik van het gebouw. Ook de betekenis van de tuin zal worden belicht en het profiel monument van het neergestorte vliegtuig, 74 jaar geleden.

En ja, we gaan natuurlijk ook een wandeling maken in het zuidoostelijke achterland van de Oude Pastorie tussen Beek, Kelmond en Genhout. De route moet nog gedetailleerd worden maar er zitten wat bescheiden klimmetjes in. We laten ons verrassen. De afstand van de wandelingen zal liggen tussen 5 en 7 km.

Omdat de locatie dit keer dicht bij huis is, stellen wij voor om 10:30 op het startpunt te verzamelen. Komende vanuit Neerbeek is aan de rechterkant van de weg, schuin tegenover de Oude Pastorie, een parkeerterrein.

Samenvattend:

  • De wandeling is op woensdag 10 mei 2023, van 10:30 tot 14:00 uur
  • We verzamelen op de P-plaats tegen Oude Pastorie, Oude Pastorie 25, 6191 HW Beek
  • De gids is Ed Rensen, tel. 046-4230274 en de contactpersoon: Kees van Luijk, E: luyk99@hetnet.nl ,tel. 046-4741513.
  • U kunt zich aanmelden via www.kringenwerk.nl, of via een mail of telefoontje naar Kees van Luijk
  • De kosten: € 2,50.
Van harte welkom bij deze bijzondere wandeling!
Kees van Luijk
terug