Zin en hapjes met Jouk Boon

11 mei 2023
Als thema voor de 'zin en hapjes' middagen in het Gruizenkerkje is dit jaar voor 'Levenskunst' gekozen. We sluiten op zondagmiddag 4 juni het seizoen af met het laatste deel van dat woord: 'Kunst'. Beeldend kunstenaar Jouk Boon uit Limbricht is bij ons. Op zijn eigen site 'ArtbyJouk' zegt hij dit over kunst: "Ik nodig u van harte uit om samen met mij op reis te gaan en misschien komt u dan zelf op de antwoorden doordat ik denk dat beeldende kunst de horizon van de toeschouwer als ook die van de artiest doet verbreden, vandaar: Art improves your view". Zo verbindt hij kunst met levenskunst.

Jouk heeft een bijzonder levensverhaal, en sprak daar onder meer over in de Limburger en het PKN magazine Petrus. Over hoe hij de traumatische ervaringen die hij opdeed als beroepsmilitair in Afghanistan en Irak te boven kwam, en kon verbeelden met zijn kunst. Werken van Jouk, die zowel religieuze als seculiere kunst maakt, worden deze middag geexposeerd in het Gruizenkerkje. 

De muziek - en ook dat is kunst - wordt deze middag verzorgd door broer en zus Timo en Mascha. Twee jonge musici, Timo speelt gitaar, en Mascha zingt. Zij hebben muziek uitgezocht die past bij het thema van deze middag. Ook voor hen hopen we op een mooi publiek! 

Zoals altijd gaan we met elkaar in gesprek, deze keer dus over kunst en leven. Er opnieuw zijn er die heerlijke hapjes en drankjes in de prachtige ambiance van het Gruizenkerkje. 


De vierde dag - uit de serie Schepping van Jouk Boon

We kijken naar u uit, op vier juni om vier uur in het Gruizenkerkje. Tot dan! 

Het Gruizenteam, 
Bert, Lianne, Christel, Marijn en Bert
terug